About me

Mijn werk is mijn passie. Het is de reden dat ik elke dag doe wat ik doe. Mijn werk daagt me uit om steeds weer beter te worden en meer te bereiken met mijn clienten.
En nu wil ik niets liever dan mijn kennis en ervaring delen met nog meer mensen. 

Opleiding

*Conservatorium Rotterdam afdeling dans (HBO)
*Overload Worldwide; trainer A, B, PHP practioner, kettlebell instructeur, mylogenics
* Trainer Hormoonfactor

Hormonen

Hormonen zijn signaalstoffen die door hormoonklieren worden gemaakt en aan cellen of organen wordt afgegeven. Daar vervullen ze hun taak waardoor het lichaam in staat is om adekwaat  te reageren op bepaalde situaties.
Dit is de ideale situatie.

Echter is het vaak zo dat de hormonale balans in ons lichaam is verstoord. Dat kan een aantal oorzaken hebben.
Een van die oorzaken is bijvoorbeeld onze voeding.
In onze Westerse maatschappij zijn wij steeds meer fast food en kant-en-klaar maaltijden gaan gebruikenen en is ons eten steeds meer bewerkt.
Maar we hebben ook te veel stress, we slapen eigenlijk te weinig en luisteren steeds minder naar de signalen die ons lichaam afgeeft. Dat kan lange tijd goed gaan. 
Totdat het lichaam reageert en een duidelijk signaal afgeeft. Bijvoorbeeld door vet op te slaan waardoor je dikker wordt. Of n allergische reactie te geven zoals jeuk, eczeem of diarree. Of in het ergste geval door ziek te worden.

Voeding heeft zoals gezegd een grote impact op de werking van onze hormonen en dus ons lichaam.
Heb je klachten dan is het goed om eens te kijken naar jouw voedingspatroon.

Maak eens een afspraak met mij om hierover te praten en om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


BEWEGING

Al vanaf mijn jeugd is het voor mij de normaalste zaak van de wereld om te bewegen. Mijn ouders brachten mij al in mijn jonge jaren naar de plaatselijke balletschool omdat ik een lordose (holle rug) had; Ze hoopten dat door de balletlessen mijn houding zou verbeteren zodat ik later geen klachten zou ontwikkelen. 3x per week was ik in de balletschool te vinden en ik vond het heerlijk! En mijn klachten verdwenen.
Later werd dans mijn grote liefde en ben ik uiteindelijk afgestudeerd als dansdocent aan het Conservatorium in Rotterdam. Jarenlang heb ik gewerkt als ‘ballet-juf’ op verschillende balletscholen, heb ik voorstellingen gegeven en mijn liefde voor het dansavak uit kunnen dragen.
Pas veel later heb ik de overgestap gemaakt naar de sportwereld. Na daar wat ‘rondgesnuffeld’ te hebben besloot ik me te verdiepen in krachttraining.
Het trainen met weerstand maakt het lichaam sterker. De bot-en spier kwaliteit verbetert aanzienlijk. 
En Hormonaal gezien komen tijdens een juiste training 2 belangrijke hormonen vrij; Testosteron en Groeihormoon. Groeihormoon is het hormoon wat onder andere alle cellen in je lichaam vernieuwt en verjongt. Testosteron geeft ons lichaam vorm en kracht, en geeft ons ‘power’.
Twee belangrijke hormonen dus!

Met name vrouwen in de overgang hebben veel baat bij krachttraining om bijvoorbeeld osteoperose (botontkalking) te voorkomen, maar ook om hun metabolisme (stofwisseling) te verhogen.

Bewegen hoort bij je lifestyle, en is n MOET geworden in ons drukke en stressvolle leven.

Al jarenlang geef ik personal trainingen. Het is heerlijk om mensen te mogen en te kunnen helpen hun doelstelling te behalen. Of het nou gaat om sterker worden, of  leaner, om af te vallen of juist aan te komen, of om je bikini-body te behalen.... Het is allemaal mogelijk.
Maak online een afspraak voor een gratis intake zodat we kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Menopauze


Op een bepaald moment in het leven van een vrouw vindt er een aanzienlijke verandering plaats. En elke vrouw krijgt ermee te maken: de menopauze oftewel ‘de overgang’.
Je raakt als vrouw 2 belangrijke hormonen kwijt; je oestrogeen en je progresteron.
Dat geeft bij de meerderheid van de vrouwen klachten. Je krijgt plots vetophoping op plekken waar je nooit vet hebt gehad, opvliegers op onverwachte momenten, je libido kan aanzienlijk afnemen, je haar wordt dunner en ga zo maar door.
Tot zover het ‘slechte’ nieuws.
Het goede nieuws is dat je er wat aan kunt doen.

Sinds kort werk ik samen met Ingrid Kuiper. Zij is huis-, hormoon- en cosmetisch arts in Overveen en heeft jarenlange ervaring in haar vak.
Door mijn samenwerking met haar is het mogelijk om je bloed te laten testen op verschilende hormonen. Zo kunnen we zien of, en waar er tekorten zijn.
Er zijn behandelplannen waardoor je je echt veel beter kunt gaan voelen. Denk aan het aanpassen van je voeding en/of het toevoegen van bio identieke hormonen.
Ook het op de juiste manier van bewegen/sporten kan een aanzienlijke verbetering bewerkstelligen.
Kortom, de menopauze is er nou eenmaal maar er is aan de klachten die daarbij komen heel veel te doen.
Maak eens een afspraak om de mogelijkheden voor jou te bespreken.