Allergieën


Voedselovergevoeligheden zoals een allergie en een intolerantie komen erg veel voor.

Bij een ALLERGIE maakt het lichaam antistoffen aan tegen een bepaald bestanddeel in de voeding. Het lichaam reageert vervolgens met een allergische reactie. Een allergische reactie treedt meestal snel op. Denk bijvoorbeeld aan een rode nek bij het eten van garnalen of een branderig gevoel in de mond na het eten van sinaasappels.

Allergische reacties kunnen ook veel ernstigere effecten geven.

Bij een INTOLERANTIE is niet het immuunsysteem de directe oorzaak van de problemen, maar kun je desbetreffende voeding niet goed verteren.

Daar kunnen een aantal oorzaken aan ten grondslag liggen.

Het lastige is dat intoleranties geleidelijk ontstaan, ze bouwen als het ware op, waardoor ze moeilijk getraceerd kunnen worden.

 

De bekendste overgevoeligheden op dit moment zijn gluten en zuivel (lactose). 

Heel veel mensen hebben klachten die gerelateerd kunnen worden aan gluten en zuivel. Dat komt waarschijnlijk omdat veel Nederlanders hiervan heel veel consumeren en dat ook al een hele lange tijd doen. En dat terwijl zowel gluten als bv koeienmelk eigenlijk niet in zulke grote hoeveelheden  in ons natuurlijke voedingspatroon passen.

Je zou dus alvast eens kunnen proberen deze weg te laten in je voedingspatroon en kijken of je intolerantie klachten verdwijnen.

 

Je kunt ook een afspraak maken met mij om onder mijn begeleiding  je hele voedingspatroon eens onder de loep te nemen. K
Dan gaan we kijken wat we kunnen doen om jou van je allergie of intolerantie af te helpen