Overgang


We zitten er niet op te wachten maar het is onvermijdelijk; en elke vrouw krijgt ermee te maken. De menopauze oftewel de overgang.

De overgang is een natuurlijk proces en gaat helaas maar zelden klachtenvrij voorbij. De vervelende gevolgen die daarbij kunnen horen zijn oa opvliegers, aankomen in gewicht, vermindering van de kwaliteit van haar- en huid, osteoporose en libido verlaging.

Ook vrouwen bij wie de eierstokken zijn verwijderd komen in de overgang.

 

De vraag die opkomt als er sprake is van de overgang is eigenlijk altijd: wel of geen hormonale therapie. 

Het is mogelijk om jouw waarden van oestrogeen, progesteron en ook testosteron terug te brengen  tot waardes van VOOR de overgang (dit gebeurt door een bloedtest bij een arts). Hierdoor kunnen allerlei afbraak-processen en andere klachten (haar, huid, botten, libido) worden tegengegaan. Het is wel belangrijk dat er met bio identieke hormonen wordt gewerkt omdat deze, in de juiste dosering, geen bijwerkingen hebben.

Ingrid kuiper, de hormoonarts met wie ik samenwerk, helpt al jarenlang vrouwen met bio-identieke hormonen. U bent bij haar in zeer goede handen.

 

Ook de kwaliteit van uw voeding heeft tijdens de menopauze zeker aandacht nodig omdat vrouwen makkelijker dikker kunnen worden in en na de overgang. Met name moet er worden gelet op suikers en andere geraffineerde witte koolhydraten, anders vliegen de kilo’s er echt heel gemakkelijk aan! En dat is nou precies wat we niet willen!

 

Er zijn dus echt mogelijkheden om zonder problemen door de overgang heen te komen.

Maak eens een afspraak om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.