Hoofdpijn


Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met hoofdpijn. 

En in het ergste geval met migraine. 

Hoofdpijn kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Naast een lichamelijk onderzoek, dat nodig is om een aantal zaken uit te sluiten zoals bv hoge bloeddruk of slecht zien, kunnen er ook andere oorzaken zijn. Denk eens aan voedselintolerantie, of hoofdpijn die cyclus afhankelijk is, stress hoofdpijn en zelfs voedingsmiddelen die hoofdpijn  kunnen ‘uitlokken’.

Er zijn zeker protocollen die we kunnen volgen om uit te vinden waar jouw hoofdpijnklachten vandaan komen. Belangrijk daarbij is dat je vooraf een voedingsdagboek voor me bijhoudt van tenminste 1 week. Met dit dagboek en een gesprek dat ik met jou ga hebben, kunnen we gaan uitzoeken welke voeding we moeten elimineren uit jouw voedingspatroon. Heel veel hoofdpijnklachten hebben namelijk te maken met het eten van voedingsmiddelen waar het lichaam Slecht op reageert, waardoor jouw hoofdpijn als het ware wordt ‘uitgelokt’.  Als je die betreffende voedingsmiddelen uit je dieet schrapt zullen je hoofdpijnklachten verdwijnen.

 

Daarnaast zijn er nog andere wegen die we kunnen bewandelen om uit te zoeken waar die vervelende hoofdpijn steeds vandaan komt. Via de hormoonarts, waarmee ik nauw samenwerk, kunnen we bijv. kijken naar bijvoorbeeld progesteron tekorten die vaak ontstaan tijdens de overgang.

 

Bij cyclus-afhankelijke hoofdpijn is het mogelijk om wat extra oestrogeen voor te schrijven vlak voor de menstruatie.

 

Nogmaals; er zijn veel verschillende oorzaken voor hoofdpijn. 

Gelukkig is er tegen vele vormen van hoofdpijn wat te doen. 

Maak eens een afspraak om de mogelijkheden te bekijken.