Burnout


Een burn out gaat vaak samen met een bijnieruitputting. 

Bijnieruitputting is echt een epidemie aan het worden in onze Westerse wereld.

Bij een bijnieruitputting produceren de bijnieren geen Cortisol meer. Dat geeft een aantal klachten zoals algehele zwakte (met name in de ochtend), laag bloedsuiker en lage bloeddruk, geheugenproblemen, hoge ontstekingsgevoeligheid en slecht slapen.

Iemand die last heeft van een bijnieruitputting is eigenlijk ‘over het randje van zijn kunnen’ heen gegaan.

Het lichaam heeft zeker op een natuurlijke manier een aantal waarschuwingssignalen afgegeven, (als het ware ‘de noodklok’ geluid) maar die zijn ‘niet gehoord’ door de persoon in kwestie. Uiteindelijk ervaart het lichaam ZO veel stress dat het er als het ware ‘mee ophoudt’.

En dan zal het enige tijd duren voordat dat lichaam zich herstelt en weer als vanouds zal gaan functioneren.

Ga ervan uit dat dat dus echt wel tijd nodig heeft; als je eenmaal een burn-out hebt is de weg terug lang.

Voor zo ver de constatering.

 

Wat de remedie betreft moeten er naar een aantal zaken gekeken worden;

*Als 1e time management en coaching;  je moetgaan kijken wat je energie geeft en wat je energie kost. Erg belangrijk  om deze 2 zaken nu onder de loep te nemen!!!

*Verder kan er gekeken worden hoe we je lichaam kunnen ‘ont-stressen’: zijn er bepaalde voedingstoffen die jou stress geven? Of zijn er voedingsstoffen waar je intolerant of allergisch voor bent?

Kunnen we supplementen toevoegen om jou te helpen?

*Slaap je goed?

*Plan je voor jezelf ontspannende activiteiten in? Sport en beweging zijn goed voor je, ook al voel je je moe. En alleen al bijvoorbeeld buiten wandelen kan als ontspannings oefening gedaan gezien worden.

 

Iemand met een burn-out of/en een bijnier-uiting kan wel degelijk geholpen worden, maar moet zich ervan bewust zijn dat verbetering stap voor stap zal plaats vinden.

Het betekent dat je keuzes zult moeten gaan maken, en dat je herstel enige tijd zal duren.

Maak gerust een afspraak met mij om te kijken waar we in jouw leven verbeteringen kunnen aanbrengen die jou weer daar brengen waar je graag wilt zijn; een gezond en energieke persoon!!!