Training en Beweging


Iedereen weet inmiddels dat bewegen noodzakelijk is. 
Velen van ons leiden een zittend bestaan door het werk wat ze doen, waardoor we een stuk minder bewegen dan dat we zouden moeten doen.

Bewegen  MOET. Het heeft een positief effect op je gezondheid, het is goed voor je cardio-vasculaire systeem en niet te vergeten; je ‘happy hormoon’= je serotonine-waarden gaan (door de juiste manier van bewegen) omhoog
Wandelen in de natuur, fietsen, lid van een sportvereniging; alles is goed als je maar beweegt.
 
Er zijn ook hormonen die extra kunnen worden aangemaakt bij de juiste manier van sporten: Testosteron en Groeihormoon krijgen een boost bij krachttraining op de juiste manier.
Gelukkig zijn er steeds meer mensen die hun weg naar de sportschool vinden!
Ook vrouwen zien tegenwoordig het nut in van het trainen met gewicht. En gelukkig maar!
 
Vrouwen in de menopauze kunnen namelijk veel baat hebben bij krachttraining.
Weerstandstraining is een van de manieren om spiermassa aan te maken en/of te behouden waardoor je verbranding hoog wordt/blijft.
Tegelijkertijd boost je met training ook de 2 eerder genoemde hormonen Testosteron en Groeihormoon.
Verder wordt je ook insuline gevoeliger waardoor je minder snel dikker zult worden.
EN ‘last but not least’ verklein je, door weerstands training, de kans om Osteoperose (botontkalking) te krijgen aanzienlijk!!
 
Nu is het de kunst om 1. op de juiste manier te trainen en 2.de juiste hoeveelheid tijd te trainen.
En daar gaat het vaak mis.
Heel vaak zie ik mensen langer dan een uur trainen, of 2 lesjes achter elkaar doen met het motto; ik ben er nu toch, laat ik het maar meteen goed aanpakken!
Maar goed aanpakken zit in kwaliteit, NIET in kwantiteit. Sterker nog, te lang trainen kan het hele positieve effect, wat je net hebt verworven met je training, totaal te niet doen.
Dat komt omdat er met te veel trainen Cortisol vrijkomt, je stress-hormoon. En Cortisol is de vijand van Testosteron en Groeihormoon.
 
Je begrijpt nu dat een juiste aanpak super belangrijk is om het gewenste resultaat te behalen.
Ik ben opgeleid om je daarin te kunnen begeleiden en je te leren wat je wel en niet moet doen als je met trainen wilt beginnen.
Dus heb je advies nodig, maak dan een afspraak voor een gratis intake.