Laag Libido


Dit is een probleem dat zelden wordt besproken, maar ont-zet-tend veel voorkomt. Zowel bij mannen als bij vrouwen.

Natuurlijk zijn er vele emotionele en psychische problemen die van invloed kunnen zijn op een laag libido, maar zeer vaak is er ook sprake van een hormonale disbalans. Bij vrouwen gebeurt dit vaak tijdens en na de menopauze maar ook bij mannen kunnen de testosteron waarden dalen.

Dus oestrogeen en progesteron tekort bij vrouwen, als wel testosteron tekort bij zowel mannen als vrouwen is vaak de oorzaak van een te laag libido.

 

Eerst zal er daarom moeten worden gekeken (middels een bloedtest) of er een hormonale disbalans is. Dat kan via Ingrid Kuiper, de hormoonarts waarmee ik samenwerk. 

Mocht er een disbalans zijn dan kan het een keuze zijn om te kiezen voor hormoon-therapie; bio-identiek hormoon kan dan worden toegediend zodat uw klachten zullen verdwijnen.

 

Maar ook zal er gekeken moeten worden of er aan de hormonale disbalans een verkeerd voedingspatroon ten grondslag ligt. Voeding met bv veel chemische toevoegingen, te veel suiker, en te veel bewerkt voedsel (E-nummers)  hebben invloed op vele hormonale processen in het lichaam.

 

En….. ook (de juiste) training kan bijdragen aan het verhogen van het libido, omdat bij een juiste training het hormoon testosteron geboost kan worden. 

En ook omgekeerd; verkeerde- en langdurige- en/of over-training heeft juist een negatief effect op het libido

 

Kortom, er is genoeg aan te doen!

Ik nodig je graag uit om een afspraak te maken om de mogelijkheden te bespreken.